Global Awareness Campaign “Avoid Unplanned Pregnancy WITHOUT Contraceptive Drugs, YOU CHOOSE WHEN to Become a Parent”

March 30, 2013

НЯМА КРИЗА!

Filed under: Global Awareness Campaign — pettcorby @ 3:22 pm

Криза Няма!

(The following two articles on ‘no crisis’ are translation from the original blog posts in English found below.)

СПРЕТЕ и помислете! От къде знаете, че има „криза“? И какво е криза все пак?

Басирам се, че една вечер си легнахте и такова „чудо“ нямаше, а когато се събудихте на сутринта чухте от медиите, че има „криза“. Ами ако не бяхте пуснали радиото или телевизията и не четохте вестниците нямаше да знаете, че има „криза“ и щяхте да си работите с нагласата, че всичко е като предния ден.

Аз например до скоро не знаех, че има „криза“. Никои от хората, с които общувам не говорят за „криза“. Ние говорим за просперитет и как да бъдем полезни един на друг и на колкото се може повече хора по света.

Криза“ няма! Слънцето все така изгрява всяка сутрин. Земята все така ражда. Морето все така ни дава с пълни шепи богатствата си. Кръговрата на планетата следва своя ход без да спира, защото не знае, че има „криза“.

Криза“ няма! Това, което Ви казват Медиите е просто нечия маркетинг кампания! Това е новина, за която се плаща с цената на масова психоза и хипноза. Някой иска да имате определен начин на мислене. Аз мисля различно. И Вие го можете.

Преди няколко дена една комшийка ми каза, че грип идвал. Аз се огледах наоколо, но не го видях. Попитах я „Ти от къде знаеш?“ А тя ми отговори с въпроса „Ти телевизия не гледаш ли?“ „Не гледам“, отговорих й. Аз през живота си грип не съм хващала, но знам, че има такава дума. Тя от друга страна получавала грил всяка година, когато чуела за него по телевизията и е благодарна на новите лекарства вместо да яде разбит чесън, лимон и мед например! Не заедно разбира се. 🙂

Ако има някаква „криза“, това е криза на мислене! Ако мислите „криза“ Вие сте загубени. Вие сте се подчинили на нечий начин на мислене. Каква работа Ви върши това. Вие имате силата да избирате собствените си мисли и да пренебрегвате тези външни влияния, които не са в унисон с Вашата идея за благополучие. Мислете просперитет!

Концентрирайте се върху това, как можете да помогнете на голям брой хора с най-добрите услуги или продукти, които можете да предложите на пазара многократно. Това е най-простата формула за голяма възвращаемост! Мислете как може да увеличите хората, на който да служите в момента вместо да ги намалявате. Помнете, че рецесия / криза е най-големият Ви шанс за просперитет, защото пазара има огромна нужда от нови продукти и услуги, нов подход, ново мислене.

Между другото едно от значенията на думата „криза“ на японски (危機 = кики) означава „възможност“. Самата дума съдържа два знака = ”опасност” и = ”възможност”.

危 =”danger” and 機 =”opportunity”

危 =”danger” and 機 =”opportunity”

= ”опасност” и = ”възможност”

Най-блестящите бизнес и маркетинг умове в света ще Ви кажат, както казаха на мен „Концентрирайте се в служба на една ниша / група от хора, а не пилейте усилията си да достигнете до всички.“ Както и да го гледате „всички“ не могат да бъдат Ваши клиенти. Трябва да откриете кой е Вашия клиент или avatar, както се нарича на бизнес английски. Това може да са САМО жени, САМО мъже, САМО деца, САМО възрастни хора, САМО майки, САМО някаква определена възрастова група жени и/или мъже, САМО туристи, САМО адвокати, САМО хора от инвалидна група Х, САМО долната или САМО горната класа на обществото, САМО скиори или САМО голф почитатели, САМО хора, които пътуват т.н. и т.н. Всички те имат специфични нужди и желания, които трябва да бъдат посрещнати. Разберете какви са те, проучете, пишете им, питайте ги от какво се нуждаят. Тогава създайте продукта / услугата и им я предложете.

Първото нещо, което вашият avatar трябва да види е Вашата усмивка, топло отношение и уважение към него, защото Вашето благополучие зависи от тях(ното). Тони Шей, 34-годишен в момента, е са-основател и Управителен Директор на ZAPPOS, компания, която стартира с продажба на обувки онлай през 2000 година и само за около три години набира печалба от над 1 милиард долара! Тони казва, че инвестира най-вече в Customer Service / Отношения с клиенти, отколкото в маркетинг, защото според него и един друг гигант в бизнес мисленето, Дан Кенеди, по евтино и по-лесно е да се продаде втори път на съществуващ клиент, който вече Ви познава като безукорна компания, отколкото да направите добър клиент от някой, който не Ви познава. Затова всяка уважаваща себе си и другите компания, работеща здраво, както за клиентите си така и за репутацията си е представена в Социални Мрежи като Facebook. Това е един начин техните клиенти да се запознаят с тях предварително, преди те да решат да купят.

Изразът „Хората нямат пари“ е особено популярен днес. Кой го измисли това. Вие знаете ли със сигурност, че това е така? Колко от Вас са го видели лично с очите си? Къде отидоха парите? Никъде! Все са тук, сменяйки местонахождението си от джоб в джоб. Пазарен ден е всеки ден! Само си помислете. Вие можете ли да минете и ден без да имате нужда да купите нещо.

Позволете на големи мисли да населят съзнанието Ви! Мислете „мащабно“! „Think big!”

Маак Виктъ Хенсън, друг блестящ маркетинг, бизнес ум и филантроп казва „Отнема точно толкова енергия да мислите „дребно“, колкото да мислите „мащабно“. Ако въобще мислите по-добре е да бъде „мащабно“!

Не поставяйте лимит на собствените си възможности!

В името на вашия личен просперитет, този на вашето семейство и близки, и в крайна сметка на държавата УМОЛЯВАМ ВИ от този момент нататък не мислите за „криза“ като за нещо негативно. Не гледате новини. Статистики сочат, че няма нито един човек, който да е просперирал гледайки телевизия. Концентрирайте цялата се положителна енергия върху това как да дадете най-доброто от себе си, най-добрата услуга, най-добрия продукт на колкото се може повече хора в една ниша / САМО на определени хора многократно. Концентрирайте се върху това как може да бъдете най-добрия човек в отношенията си с всеки. Всеки е потенциален Ваш приятел или клиент. Третирайте ги с внимание и уважение.

Решете дали ще живеете в приятелски или враждебен свят и така ще бъде.“ Айнщайн.

„Криза“ е начин на мислете. ПРОСПЕРИТЕТ също. Вие избирате, какво да мислите! Не позволявайте да станете жертва на нечия (негативна) маркетинг кампания.

Подобрението на нещата никога не идва отвън. Подобрението идва само, ако си го представим в детайл и дадем, каквото е нужно за да го постигнем, вярвайки в крайния резултат. Представете си една къща. Идеята за нея се ражда в съзнанието и после се пренася на чертожната дъска… Нито един атлет в историята на спорта не е спечелил Олимпийски медал с пораженско съзнание. Нито една война в историята на човечеството не е била спечелена с пораженско съзнание. Вглъбете се и се вслушайте във вътрешния си тих глас, а не в този на телевизионния говорител. Останете на саме със себе си и мислете, не действайте по навик. Мислете ПРОСПЕРИТЕТ и нищо друго, което може да замъгли положителните образи в съзнанието Ви, защото те са тези, което ще Ви изведат на бял път… винаги, без изключение!

Ние като индивиди в цялото имаме мощта да променим само себе си. Не очаквайте другите да се пременят, за да Ви стане на Вас по-добре. Ами ако те не се променят, тогава какво? Вашият свят трябва да се провали и Вие да загинете? Не позволявайте такава зависимост! Промяна може да настъпи САМО и ПЪРВО в нас самите като част от цялото.

Еволюцията започва от нас!!

С много обич и дълбоко уважение,

Петя

Пет Корби

Автор, „Как да се предпазим от нежелана бременност без да употребяваме противозачатъчни медикаменти“
Основател, Световна кампания за осведомяване – Предпазете се от нежелана бременност без противозачатъчни медикаменти – Вие избирате кога да станете родители
Основател, „Върчуъл гигс“

(Тази статия беше първо публикувана на английски през декември 2012.)

—————————————————————————————————–

Няма криза!

(Първа публикация на английски 7 февруари 2013 по-долу.)

Наскоро се свързах с един стар приятел в една голяма бизнес социална мрежа. Ще го нарека тук “С”. Той е страхотен човек, от него може много да се научи, който загуби маса пари в неуспешно бизнес начинание. Било е толкова зле, че е трябвало да се върне на работи като наемен работник, за да може да преживее. Въпреки това, след шест години на примирение и затишие, той отново е във възход!

Шест години може да ви се стори много време за възстановяване от травма, но какво да кажем за тези бедни души, които никога не се възтановят, защото се страхуват да направят погрешна стъпка.

Ние, хората, правим повече погрешни ходове, отколкото правилни така, че не позволявайте това да ви спре. Казано е, че: “Колкото повече си позволите да се провалите, с други думи да правите грешки, колкото по-близо сте до успеха”. Няма печалба в безопасността или сигурността – рискувайте и ще спечелите. Това е белегът на най-успелите бизнесмени на днешно време като Стиив Джобс Apple, Ричърд Брансън Virgin Group или Бил Гейтс Microsoft.

Факт е, че ние сме нашите собствени Врагове и Спасители. Лоша новина – няма кой да дойде да ни спаси.  Само от нас зависи. Ако нещо не ви харесва – ПРОМЕНЕТЕ ГО! Промяната е единственото сигурно нещо в живота както и да го гледаме. Ще се случи без значение дали ни харесва или не.  По-добре е да решим да вземем контрол над себе си и да станем господари на собствената си съдба, което така или иначе сме по смисъла на собствените ни най-доминиращи мисли съзнателно или под-съзнателно…

Може би ще кажете, че се страхувате. “Ами ако новото не е по-добро, тогава какво?” Мисля, че знам почти всичко за страха. Виждала съм го в различен вид. Изпитала съм го първа ръка и научих, че когато се изправиш пред него той абсолютно винаги… изчезва, се изпарява! Опитайте го. Действа всеки път.

Fear brings about that which you are afraid of.”
Victor Frankl, “Man’s Search for Meaning”, 1959.
Страхът носи това, от което се страхувате най-много.“
Виктор Франкъл, “Смисълът на живота”, 1959.

НЯМА криза…!
Моля, не крещете, че има! Всеки с умерено познание на съвременното ни общество разбира, че ние сме икономиката. С други думи – ние сме тези, които го подкрепят по пътя нагоре или по пътя надолу… под влияние на … медиите… и тези, които им казват, какво да ни казват.

Изключете телевизора и спрете да купувате вестници. Изключете този шум. Обърнете се навътре в себе си, отпусни се.  Отговорът ще дойде от вътре, а не отвън. Не се опитвайте прекалено силно и не бъде прекалено нуждаещи се.  Започнете да правите това, което трябва, за да промените това, което не ви харесва с постоянство и “relaxed concentration” “спокойна концентрация” още наречено “paradoxical intention”, “парадоксално намерение“. Това е “пътя към съвършенство и сила”. Това не е нещо, което аз съм измислила. Аз го прочетох в “Профили на властта и успеха” от д-р Джийн Ланджръм. (“Profiles of Power & Success” by Dr Gene Landrum). Той, обаче, го е взел от австрийския невролог и психиатър и оцеляла от Холокоста д-р Виктор Франкъл.

Ще си позволя да ви разбърквам още малкода преди да Ви дам лекцията на д-р Брус Липтън  “Нова биология – когато духът и материята се срещат” като ви кажя, че така или иначе всички ние ще умрем в рамките на няколко години независимо дали играем безопасно и се басираме на сигурното или не, независимо дали сме бедни или богати. В името на живота заслужава си да направи нещо, за да го подобрим. Животът на свеки един от нас, без изключение, има смисъл. Открийте, какъв е смисълът на вашия и го живейте в пълнотата си.

Няма смисъл да се крием и страхуваме. Страхът живее в съзнанието ни. Той не е реалност. Ние няма да живеем тук завинаги и все пак има хора, които се – държат така, сякаш ще векуват. Стани господар на живота си! Не чакай някой друг да го подобри. Няма такъв, освен – ти!  Ние сме господари на съдбата си по силата на най-доминиращите в главата ни мисли. Ние създаваме доброто и злото в живота си, и ние можем да го променим започвайки от сега, този момент като променим начина си на мислене, като изберем мисли, които ще ни изградят, а не срутят.

(За тези от вас, които владеят английски и в подкрепа на това, за което казвам давам ви лекцията на д-р Брус Липтън  “Нова биология – Когато духът и материята се срещнат. Ако вече сте я чули – чудесно, но ако не – задължителна е. Дължите го на себе си.)

by Pett Corby

2 Comments »

  1. Съгласна съм напълно с написаното от теб Pett. Аз лично считам, че има криза, първо икономическата, от която страдаме последните няколко години в България. За съжаление тя
    съпроводена с още куп кризи – криза на морала, криза на здравеопазването, криза в междуличностните отношения, демографска криза, криза на възпитанието. И за жалост ще страдаме още много години, ако сами не започнем да я управляваме, чрез методите и инструментите, описани от теб и от д-р Б.Липтън…. Времето е най-ценният ресурс, така, че да не го пропиляваме, а да действаме. Успех на всички в това начинание :))) Анелия

    Comment by Anelia — March 31, 2013 @ 9:06 am | Reply

    • Благодаря за подкрепата! 🙂

      Comment by pettcorby — March 31, 2013 @ 11:21 am | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Blog at WordPress.com.